Initiativa noastra!

Astazi este ultima zi din luna octombrie si incheiem aici scurtele noastre flash-uri despre tot ceea ce inseamna misiuni. Dorim sa ne asumam insa o propunere concreta. Am vorbit despre asta la grup. Fiecare in constiinata lui si dupa posibilitatile lui se angajeaza sa renunte la ceva in urmatoarele 2 saptamani (de ex. nu-si cumpara o eugenie, un parfum, un suc etc) si banii care ii raman ii pune intr-un plic si ca sa nu stie nimeni ii pune in cutia postei la salezieni. Banii adunati ii vom trimite in misiune unor salezieni in Africa despre care va voi vorbi cu alta ocazie. Haideti SA NU FIM INDIFERENTI! fata de cei care sunt mai nevoiasi decat noi. Nu are valoare suma pe care o depuneti daca nu este cu adevarat o renuntare la ceva. E prea usor sa-i spun mamei "mama da-mi 5 ron ca salezieni ne-au cerut bani pentru copii saraci din Africa". Sunteti prea isteti si cand un lucru il doriti cu adevarat atunci il realizati. Oare TIE ITI PASA?


O zi din viata lui Tambuzai

Uneori suntem atat de comozi, ne plangem de orice, nu ne place plictiseala si suntem satui de toate fara sa ne gandim ca NU TOT CE AVEM NI SE CUVINE: parinti, sanatate, apa, scoala, o casa, telefon, internet etc. Si totusi este atat de surprinzator cat suntem de nemultumiti! Atunci fetita din filmatul urmator ce ar trebui sa spuna.
P.S. Materialul este in engleza insa sunt convins ca veti intelege.

De ce ti-e SETE?

Atunci cand esti singur cu tine insuti, dupa o zi frenetica petrecuta in familie, la scoala, pe strada, cu prieteni etc... vezi unele lucruri... ramai SURPRINS... si inevitabil iti pui intrebarea...oare ce este cu viata asta? ce caut? de unde vin si unde merg? Intr-un cuvant ti-e sete ..."sa stii", sa "cunosti" dar ce?
DREPTATE - ADEVAR - IUBIRE - ETERNITATE
Oare cine ne poate potoli aceasta sete?


Nord si Sud - Saraci vs Bogati

Inainte de a trage concluziile lunii octombrie in care am vorbit despre misionari va propunem un video care vorbeste de la sine... comentariile cred ca sunt inutile... sau poate nu!


O inima, o viata!

Ai o singura viata, o singura inima, o singura data. Ce faci cu ea?
Acest filmat este in limba engleza insa cu siguranta veti intelege.


Priveste-ma nu-ti fie frica!

Daca ai stii ca 850 de milioane de copii in fiecare seara merg la culcare flamande ce ai face?



Poti raspunde daca vrei cu un coment!

FOAME si SARACIE in lume!

În fiecare zi, britanicii aruncă 4,4 milioane de mere, 1,6 milioane de banane, 1,3 milioane de recipiente cu iaurt, 660.000 de ouă, 5.500 de pui, 440.000 de ambalaje cu preparate culinare, 1,2 milioane de cârnaţi, 710.000 de pachete de ciocolată sau dulciuri, 260.000 de cutii cu brânză;
Alimentele aruncate în Marea Britanie într-un an, ating o cantitate de 3,3 milionane de tone, iar 1,6 milioane de tone de alimente sunt aruncate de către agenţii de vânzăriii;
Britanicii pierd anual între 420 şi 600 de lire sterline, întrucât cumpără alimente pe care le aruncă. (La fiecare liră consumată pe hrană, se pierd 15 penny) Cercetarea făcută în acest an, a fost dată publicităţii în „The Independent“, în 8 mai 2008, în aceiaşi perioadă în care se dezbătea tema penuriei de alimente în statele Asiei de Sud şi Africii.
Un alt studiu, făcut în 2004, arată că în SUA alimentele sunt aruncate în cantităţi, de asemenea, impresionante. 14% din alimentele cumpărate de consumatori sunt aruncate, jumătate dintre ele încă nedesfăcute! Suma totală pe care o pierde fiecare american, prin cumpărarea alimentelor pe care le aruncă, este de peste 550 USD anualiii!




Potrivit UNICEF, între 26.500 şi 30.000 de copii mor, în fiecare zi, din cauza sărăciei, în unele din cele mai sărace sate de pe pământ, departe de centrele de putere şi de atenţie ale lumii civilizate;
40% din populaţia globului (cei mai săraci) au, împreună, 5% din veniturile economiei globale, în timp ce 20% din populaţia planetei (cei mai bogaţi) au, împreună, trei sferturi din veniturile economiei globale.
În debutul secolului al XXI-lea, aproximativ un miliard de oameni sunt în imposibilitatea de a citi o carte sau de a şti să semneze cu numele lor.
1,1 miliarde de oameni din ţări aflate în curs de dezvoltare nu au acces la surse de apă potabilă, iar 2,6 miliarde de oameni nu au acces la servicii medicale primare. 1,8 miliarde de oameni au cea mai apropiată sursă de apă la mai mult de un kilometru de locul unde trăiesc şi folosesc, pe zi, mai puţin de 20 de litri de apă, de persoană. Numai în 2003, au murit 1,4 milioane de copii, din cauza faptului că nu au avut acces la o sursă de apă potabilă (curată). Doar 12% din populaţia planetei (societăţile dezvoltate) utilizează 85% din resursele de apă aflate în consum.
Media consumului într-o ţară civilizată este de 150 de litri/zi, pe cap de locuitor.
Produsul intern brut al celor mai sărace 41 de ţări ale lumii (care totalizează, împreună, 567 de milioane de locuitori) este mai mic decât averea primilor şapte bogaţi ai planetei.

La lumina soarelui

Sunt multi cei care intrebau ce film vom vedea duminica. Iata un trailer al filmului. Asta ca sa va atraga atentia. Este un film la care sunteti cu totii invitati. Nu merita sa il pierdeti. Va asteptam duminica la 13.30.

Tribut Maicii Tereza

Maica Tereza
View SlideShare presentation or Upload your own.


Acest mesaj este putin mai lung decat celelalte insa merita rabdarea ta.

Tot un poem al Maici Tereza de Calcuta...


Oamenii sunt adesea neantelegatori, irationali si egoisti... Iarta-i, oricum!
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intenii ascunse... Fii bun, oricum!
Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati... Cauta succesul, oricum!
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela... Fii cinstit si sincer, oricum!
Ceea ce construiesti in ani, altii pot darama intr-o zi... Construieste, oricum!
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi... Fii fericit, oricum!
Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine... Fa bine, oricum!
Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata deajuns... Da-i lumii tot ce ai mai bun, oricum!
La urma urmei, este intre tine si Dumnezeu! Nu a fost niciodata intre tine si ei, oricum!
(Acest poem este scris de Maica Teresa si este gravat pe zidul casei de copii din Calcuta)

Octombrie misionar!

Luna octombrie este o luna dedicata in mod particular misionarilor, celor care au curajul sa plece in tarile lumii a treia pentru a traii printre saraci. Luna aceasta impreuna vom vorbi si despre asta. Prin intermediul blogului din cand in cand va vom prezenta cate o figura de persoane care au facut ceva frumos din viata lor cand au ales sa se daruiasca celorlalti. Astazi va lasam mesajul Maicii Tereza de Calcuta despre viata. Cred ca putem cu totii invata.

Uneori te intrebi de ce?

De ce? Nu gasesc cuvintele insa dupa ziua de azi videoclipul de mai jos spune totul. Cine vrea sa inteleaga va intelege si incet incet se va schimba.

Tu unde vrei sa stai?


Este una dintre provocarile pe care vi le-am lansat in campus si cu care dorim sa continuam anul acesta aventura noastra la Oratoriu.
Cu darurile si talentele tale, pe care Cineva de acolo de sus ti le-a daruit, poti sta in fata, poti fi indiferent sau poti chiar impiedica ca grupul/oratoriul sa mearga inainte sa-i faca pe ceilalti copii si tineri fericiti.
Tu unde vrei sa stai?
Exista doar trei posibilitati:
Vrei sa fi unul care are intodeauna de comentat, care trebuie tot timpul sa barfeasca, care atunci cand este ceva de facut se trage inapoi? Vrei sa fi unul dintre aceeia care mereu vor sa innaruie visele frumoase pe care le au ceilalti? Etc. Tu alegi!
Sau poate ca vrei sa fii indiferent. In fond si la urma urmei nu deranjezi pe nimeni si nu vrei sa fi deranjat. Nu faci rau nimanui. Si ai dreptate… insa ma intreb daca nu cumva este pacat ca talantii tai sa-i ingropi asa si sa alegi sa traiesti ca un parazit pe spatele celorlalti? Ma intreb daca viata ta fara sa risti e frumoasa? Este o tentativa mare poate fi chiar si comod insa… Tu alegi!
Daca vrei sa fii o persoana apreciata, simpla, umila si responsabila care isi cunoaste propriile defecte dar si propriile calitati, poti alege sa stai in fata, sa tragi inainte caruta. Asta nu inseamna ca esti un erou, nu inseamna ca meriti un premiu ci pur si simplu te vei simti fericit, implinit si cu inima impacata pentru ca ai “dat mai departe”. Tu alegi!
Exista o mica diferenta intre a spune ca stau in fata si a fi cu adevarat. Vor fi faptele tale mai mult decat cuvintele care vor demonstra unde stai. Si vor fi cei din jurul tau care iti vor multumi sau iti vor intoarce spatele pentru ca ai tras inainte sau pentru ca ai pus piedica.
Iti dorim sa alegi sa stai inainte!