Decalogul lui Octavian Paler

Iată-le cum sună:
Prima poruncă: Să aştepţi oricât.
A doua poruncă: Să aştepţi orice.
A treia poruncă: Să nu-ţi aminteşti, în schimb orice. Nu sunt bune decât amintirile care te ajută să trăieşti în prezent.
A patra poruncă: Să nu numeri zilele.
A cincia poruncă: nu uiţi că orice aşteptare e provizorie, chiar dacă durează toată viaţa.
A şasea poruncă: Repetă că nu există pustiu. Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
A şaptea poruncă: Nu pune în aceeaşi oală şi rugăciunea şi pe Dumnezeu. Rugăciunea este uneori o formă de a spera a celui ce nu îndrăzneşte să spere singur.
A opta poruncă: Dacă gândul ăsta te ajută, nu căuta să recunoşti că speri neavând altceva mai bun de făcut sau chiar pentru a te feri de urmările faptului că nu faci nimic.
A noua poruncă: Binecuvântează ocazia de a-ţi aparţine în întregime. Singurătatea e o târfă care nu te învinuieşte că eşti egoist.
A zecea poruncă: Aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.

Viaţa pe un peron – Octavian Paler

Formularul de înscriere la Vara Împreună

De luni 1 iunie 2009 se deschid înscrierile la Vara Împreună 2009 ce are ca protagonist un personaj numit "Ube!" care abia aşteaptă să vă cunoască. Ne mai despart 2 săptămâni de această aventură şi împreună cu animatori lucrăm deja pentru voi. Anul acesta înscrierile se fac pe baza unui formular de înscriere pe care îl puteţi găsi la Oratoriul Don Bosco sau îl puteti descarca de pe:
Vă aşteptăm!

De pe 1 iunie încep înscrierile la Vara Împreună

Tema de an a Verii Împreună este luată din poveste lui Abram din Geneză şi ne va ajuta să înţelegem mai mult: cerul. Suntem invitaţi să ne ridicăm privirea şi să-l observăm pentru că cerul se schimbă deasupra noastră: se mişcă în timp ce noi ne mişcăm. Şi în faţa imensităţii cerului în faţa căruia omul se va simţi mereu mult mai mic, va descoperi că este încă capabil să rămână uimit, să perceapă şi să-şi imagineze infinitul. Povestea de anul acesta se inspiră dintr-un scurt roman pentru copii: “ E cineva?” de J. Gaarder. Este povestea unei întâlniri magice dintre un copil care trece printr-o perioadă plăcută de aşteptare a unui frăţior ce trebuie să se nască şi a unui copil ce provine de pe o altă planetă îndepărtată de a noastră. O poveste la limita dintre realitate şi vis care încearcă să povestească în cheie narativă ceea ce de obicei normal sau poate extraordinar se întâmplă în timpul experienţei estive.

Ding-Dong Bans Vara Impreuna 2009

Unul dintre Bans-urile de la Vara Impreuna 2009

Remember Ziua copilului 2009

Ziua copilului 2009

For the Original Animator

Când mă nasc găsesc o cupă
O beau şi în ea găsesc o perlă:
TINEREŢEA

Tinereţea îmi oferă o cupă lucitoare
O beau şi în ea găsesc un diamant:
IUBIREA

Iubirea îmi oferă o cupă minunată
O beau şi în ea găsesc o nestemată
DUREREA

De asemenea durerea îmi oferă o cupă
Disperat, o beau până la ultimul strop.
O BUCURIE SUPREMA!
ÎL GĂSESC PE DUMNEZEU!