Gala Voluntarilor - Constanţa

Gala Voluntarilor 5 Decembrie 2012 Constanţa
 
Semnificaţia zilei de 5 decembrie: În 1985 Naţiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internaţională a Voluntarului. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari.
Naţiunile Unite au invitat guvernele şi organizaţiile din toate ţările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfăşoare şi să promoveze activităţi menite să aducă mulţumiri voluntarilor şi să stimuleze o mai mare conştientizare a contribuţiei acestora. Această zi este deja aniversată în mai mult de jumatate din ţările lumii.
 
Gala a constat în marcarea zilei de 5 Decembrie 2012, zi dedicată sărbătoririi la nivel internaţional şi naţional a “Zilei Voluntarului”.
 
Ziua de 5 decembrie este sărbatorită în Romania începând cu anul 2000 când Centrul Naţional de Voluntariat “Pro Vobis” a organizat prima Gală judeţeană de decernare a premiilor de implicare în comunitate, eveniment dedicat recunoaşterii meritelor voluntarilor şi a celor care sprijină mişcarea de voluntariat în Romania (organizaţii, sponsori, finanţatori, presă, etc.). Modelul s-a extins ulterior în alte localităţi din ţară unde există centre de voluntariat. În 2004 au fost organizate 8 gale de decernare de premii pentru implicarea în comunitate dedicate zilei de 5 decembrie. La ora actuală, ziua de 5 decembrie este un eveniemnt naţional organizat de toate centrele de voluntariat din ţară.
         Gala Voluntarilor în Constanţa, a început să fie sărbatorită începând cu anul 2006 şi este evenimentul judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, organizaţiilor nonguvernamentale, coordonatorilor de voluntari, instituţiilor de presă, instituţiilor de învăţământ şi companiile.
 
       Anul acesta Gala Voluntarilor 2012  va fi organizată de către CENTRAS Constanta, Direcţia de Sport şi Tineret Constanţa, Europe Direct în parteneriat cu organizaţiile nonguvernamentale constănţene.
    Partener media Radio Romania Constanţa.