Ultima saptamana de vacanta

Pentru înscrierea la After School Don Bosco 2015-2016
începând de luni, 14 septembrie, după-amiaza

DE ADUS:

1.      Copie Certificat de naștere copil
2.      Copie Carte identitate mama și tata
3.      Copie Certificat de naștere sau Carte identitate a fraților/surorilor

4.      Cei care se încadrează pentru ajutor social, la gratuități sau reduceri:
-          adeverinte de venit a membrilor familiei;

-          completarea cererii de sprijin financiar;

„Fă și tu o schimbare”


Proiect: „Fă și tu o schimbare”
Proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului

Despre proiect
Pe data de 13 iulie 2015 a început proiectul „Fă și tu o schimbare”, implementat de Fundația Giovanni Bosco din Constanța.
Proiectul a primit finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului prin Concursul Național de Proiecte de Tineret 2015 și a avut ca obiectiv sprijinirea acțiunilor de voluntariat pentru 30 de tineri din Constanța, Tortoman și Oituz, utilizând metode non-formale de învățare în vederea dezvoltării aptitudinilor personale.
Activitățile desfășurate în lunile iulie - septembrie, la sediul Fundației Giovanni Bosco și în localitățile Mangalia și Neptun au implicat 30 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 12-35 ani, care au participat la:
-       întâlniri formative;
-       activități educativ-recreative pentru copii (ateliere de creație, activități sportive, jocuri interactive, animație);
-       verificarea și suportul în realizarea temelor de vacanță ale copiilor pentru a-i pregăti pentru începerea anului școlar.

Obiectivele proiectului au fost:
·      Creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul voluntariatului;
·      Dezvoltarea capacității de a planifica activități;
·      Dezvoltarea de competențe prin realizarea propriu-zisă a unor activități non-formale și dezvoltarea capacitații de adaptare a activităților de voluntariat la specificul zonei și resursele de care dispun.

Grupul țintă:
30 tineri cu vârsta cuprinsă între 12-35 ani din Constanța, Tortoman și Oituz.

Rezultatele obținute de organizația noastră în cadrul proiectului au fost:
1. Participarea a 30 tineri la 5 întâlniri formative și planificarea activităților de suport școlar, a celor sportive, recreative și creative (din punct de vedere al modului de desfășurare, al resurselor necesare, al perioadei de timp în care se vor desfășura, etc.). Cele 5 întâlniri formative, precum și metodele folosite în cadrul acestora au contribuit la procesul de educație non-formală și la promovarea dezvoltării sociale și personale a tinerilor care au participat la proiect prin aceea că:
- s-au familiarizat cu conceptul de voluntariat și au discutat aspecte legate de motivație;
- au învățat metode de lucru cu copiii și despre ajutorul oferit fără a primi nici o remunerare;
- au învățat cum să stabilească obiective realizabile;
- au învățat cum să utilizeze competențele și experiențele pe care le au și cum să le dezvolte;
- au învățat ce îi motivează și ce îi ajută să se simtă mai încrezători;
- și-au îmbunătățit propriile abilități de comunicare în limba maternă, prin ascultarea activă, modul de exprimare, expunerea propriilor idei și principii;
- au învățat să rezolve probleme, să transforme o idee în acțiune, să utilizeze eficient resursele umane și talentele în grupul de lucru, să lucreze în echipă;
- s-au dezvoltat la nivel personal și interpersonal prin creșterea încrederii în sine și în alții, luarea deciziilor, soluționarea conflictelor, managementul crizei;
- au învățat să accepte diversitatea ca pe o valoare și să nu aibă o atitudine discriminatorie față de cei diferiți ca etnie, statut economic și social, religie, etc.
2. Participarea a 30 de tineri la acțiunile din cadrul celor 10 zile de activități (suport școlar, ateliere de creație, activități sportive, jocuri interactive) pentru copiii cu care au interacționat la sediul nostru. Tinerii au obținut următoarele beneficii reale:
- și-au însușit elemente ale unui comportament pro-activ;
- au învățat prin practică cum să organizeze o activitate, cum să aloce resursele, cum să rezolve situații conflictuale;
- au învățat să fie creativi și inovatori;
- au exersat comunicarea într-un grup și au învățat să rezolve situații conflictuale dacă apar.
3. Consolidarea unui grup de tineri uniți de dorința de a se implica în activități de voluntariat și de a-și petrece timpul liber într-un mod constructiv, sănătos și pentru a fi un model și pentru alți tineri. Acest grup de tineri, a avut ca membri tinerii care au participat la activitățile din cadrul proiectului.

4. Informarea a peste 200 de persoane (prin afișe, pliante, articole postate pe blog, broșuri), astfel că un alt rezultat a fost și numărul persoanelor informate care ar putea participa pe viitor la acțiuni similare.